2 BILLION COLLATERAL a real step to big data

# 29 WAREHOUSE COUNTRIES # 72 ERP SYSTEMS # 3.717 DAILY DATA STREAMS # 736.9808 PRODUCTS ON PLATFORM # 5,21718E+12 BYTES # 57 INDUSTRY SECTORS # 4.631 WAREHOUSE LOCATIONS # 64.954 CUPS OF COFFEE

2 BILLION COLLATERAL a real step to big data

Hoe beveiligt Finventory zo’n grote hoeveelheden confidentiële data?

9 oktober 2021
Finventory hanteert vergelijkbare veiligheidsnormen die ook aan banken worden opgelegd:• Security by design: belangrijke architectuurwijzigingen of veranderingen van de software worden vooraf voorgelegd aan een externe IT-beveiligingsexpert. Op die manier waarborgt Finventory dat het ontwerp al voldoet aan de veiligheidseisen.• Codescanning: elke nieuwe versie van de software wordt vooraf met behulp van een externe tool […]

Finventory hanteert vergelijkbare veiligheidsnormen die ook aan banken worden opgelegd:
• Security by design: belangrijke architectuurwijzigingen of veranderingen van de software worden vooraf voorgelegd aan een externe IT-beveiligingsexpert. Op die manier waarborgt Finventory dat het ontwerp al voldoet aan de veiligheidseisen.
• Codescanning: elke nieuwe versie van de software wordt vooraf met behulp van een externe tool gescand op IT beveiligingsrisico’s. Op deze manier worden kwetsbaarheden in de programmeercode al gedetecteerd tijdens het ontwikkelingsproces en niet pas tijdens het gebruik.
• Awareness: Een bedrijf is pas veilig als haar medewerkers zich bewust zijn van de risico’s. Ons team is opgeleid om die risico’s te begrijpen. Zo organiseerden we bijvoorbeeld een hackersworkshop om zelf te ervaren hoe men kan inbreken in systemen.
• IT security assesment: we laten een externe partij een penetratietest (hackerstest) uitvoeren waarbij de tester probeert in te breken in onze systemen. Deze partij krijgt volledige toegang tot de programmeercode.
• Goede processen die voldoen aan de internationale standaarden: Finventory heeft haar processen uitgebreid gedocumenteerd. De processen voldoen aan internationale standaarden en zijn ook volgens internationale normen gecertificeerd (ISO 27001)

Recente artikels