2 BILLION COLLATERAL a real step to big data

# 29 WAREHOUSE COUNTRIES # 72 ERP SYSTEMS # 3.717 DAILY DATA STREAMS # 736.9808 PRODUCTS ON PLATFORM # 5,21718E+12 BYTES # 57 INDUSTRY SECTORS # 4.631 WAREHOUSE LOCATIONS # 64.954 CUPS OF COFFEE

2 BILLION COLLATERAL a real step to big data

Wij zijn Finventory

Finventory werd in 2016 opgericht door ondernemer Frank Husken en de investeringsgroep Heylen Group, een samenwerking die was voorbestemd om succesvol te zijn. Zowel Frank als Heylen Group kregen op exact hetzelfde moment en onafhankelijk van elkaar een ingeving: de markt had nood aan een tool om de financiële risico’s van voorraden nauwkeurig in kaart te brengen.

Frank Husken heeft een doorgedreven expertise op het vlak van risicomanagement en financieringsplatforms. Heylen Group is een Belgische investeringsgroep die bijzonder actief is in warehouses, logistiek en e-commerce, een wereld waarin voorraadbeheer dagelijkse kost is. Toen beide partijen elkaar in 2016 kruisten, was de oprichting van Finventory een logische volgende stap.

Zes jaar later heeft het bedrijf verschillende ervaren teamleden aangeworven, met een brede ervaring binnen de bancaire sector, risicomodellering en data engineering, met meer dan 100 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.

Finventory is het eerste Europese bedrijf dat een front-to-back oplossing biedt aan banken en financieringsmaatschappijen om hun op voorraad gebaseerde werkkapitaal financieringen aan MKB’s en Corporate klanten te beheren.

De missie van Finventory is om financiële instellingen in staat te stellen om veilige, op maat gemaakte werkkapitaaloplossingen te bieden aan bedrijven, om hun groeikansen te optimaliseren en tegelijkertijd hun kredietrisico management te verbeteren.

 

 

 

Risicomanagement bij voorraden

Finventory biedt diensten aan verstrekkers van voorraadfinanciering die op zoek zijn naar handvaten om een voorraad als onderpand in detail te analyseren. Concreet heeft Finventory een geautomatiseerd en sterk beveiligd IT-platform ontwikkeld dat rapporten genereert alsook volledig automatisch de borrowing base berekent op basis van de meest recente gegevens. Dergelijke concrete gegevens leveren voordelen op voor zowel de kredietverstrekker als voor het bedrijf dat het krediet aangaat. Zo weten beide partijen bijvoorbeeld dat het kredietbedrag aansluit bij de behoeftes van het moment en de waarde van het onderpand.

Bent u een kredietverstrekker? Vraag een demo aan en ontdek de transparante en veilige werking van het platform.

Bent u een kredietnemer? Contacteer Finventory en ontdek welke voordelen ons IT-platform kan bieden aan uw bedrijf.

Finventory kijkt resoluut naar de toekomst en het bedrijf spreekt de eigen ambities luid en duidelijk uit. “Wij leveren een relevante meerwaarde binnen een ecosysteem met aan de ene kant een kredietverstrekker en aan de andere kant een kredietnemer. In de nabije toekomst willen wij echter ook andere partijen in ons verhaal betrekken. Denk maar aan de toeleveranciers van de voorraden of de financiering van debiteuren,” aldus Frank Husken, managing director van Finventory.

Wim Heylen (Heylen Group): “Finventory biedt een tastbare oplossing voor een herkenbare uitdaging. De razendsnelle groei van onder meer e-commerce zal de rol van voorraden alleen maar belangrijker maken. Bijgevolg zal ook de financiering van voorraden een hoge vlucht nemen. Finventory heeft alvast alle expertise en faciliteiten in huis om in te spelen op het beheer en de analyses van de risico’s die voorraden met zich meebrengen.”

Zin om bij Finventory te komen werken?

Finventory is ondertussen sterk gegroeid. Om de verdere groei te ondersteunen zoeken wij trouwens nog (jonge) professionals die zin hebben om in een dynamische en ambitieuze scale-up te werken.