2 BILLION COLLATERAL a real step to big data

# 29 WAREHOUSE COUNTRIES # 72 ERP SYSTEMS # 3.717 DAILY DATA STREAMS # 736.9808 PRODUCTS ON PLATFORM # 5,21718E+12 BYTES # 57 INDUSTRY SECTORS # 4.631 WAREHOUSE LOCATIONS # 64.954 CUPS OF COFFEE

2 BILLION COLLATERAL a real step to big data

Hoe verloopt de onboarding van een nieuw bedrijf?

9 oktober 2021
De onboarding verloopt meestal in vijf stappen. Vaak wordt de kredietnemer aangebracht door de kredietgever bij Finventory. De volgende vijf stappen zorgen er dan voor dat de kredietnemer wordt aangesloten op ons platform: 1.Finventory organiseert een intake meeting met de kredietnemer. In deze meeting krijgt Finventory inzicht in de bedrijfsprocessen van de kredietnemer en worden […]

De onboarding verloopt meestal in vijf stappen. Vaak wordt de kredietnemer aangebracht door de kredietgever bij Finventory. De volgende vijf stappen zorgen er dan voor dat de kredietnemer wordt aangesloten op ons platform:

1.
Finventory organiseert een intake meeting met de kredietnemer. In deze meeting krijgt Finventory inzicht in de bedrijfsprocessen van de kredietnemer en worden de contactpersonen alsook de gewenste tijdslijnen bepaald. Finventory geeft ook inzicht in de maatregelen die we nemen om de informatie te beschermen.

2.
Vervolgens wordt de technische verbinding met de systemen van de kredietnemer gelegd. Finventory heeft meerdere methodes om met de bedrijfssystemen van kredietnemers te “praten”. Het hangt van het type systeem af welke methode het beste past.

3.
Wanneer de verbinding tot stand is gekomen, dan gaat Finventory de datastromen inregelen zodat de juiste informatie wordt ingeladen. We laden de ruwe data in en analyseren deze. Vervolgens maken we de gegevens van de kredietnemer zichtbaar op ons platform voor de kredietnemer.

4.
De kredietnemer controleert of de data van het bedrijf correct wordt weergegeven. Pas als de kredietnemer haar goedkeuring hiervoor verleent, krijgt de kredietgever toegang tot deze gegevens. De kredietnemer behoudt ook hier steeds alle controle over de eigen gegevens.

5.
De informatie wordt vrijgegeven aan de kredietgever. De kredietgever configureert samen met Finventory de kredietovereenkomst op het platform en het proces is voltooid.

Bij al deze stappen zorgt Finventory ervoor dat de IT-impact op de systemen van de kredietnemer minimaal blijft. Wel zal tijdens het proces van onboarding interactie plaatsvinden tussen een IT-deskundige en een financieel expert van de kredietnemer en Finventory.

Recente artikels